maanantai 11. lokakuuta 2010

Voittoputki jatkui URSAK 2:ssa!

Tiimi jatkoi koko kauden kestänyttä voittoputkea Karsun järjestämässä URSAK 2:ssa. Joukkue: Mäkinen, Säily, Vähämetsä teki vahvan suorituksen ja vei voiton noin puolen tunnin erolla seuraaviin. Kisa järjestettiin upeissa Patvinsuon eräämaamaisemissa ja melontaa maisteltiin upean Koitereen aalloilla. Hieno reitti, hieno kisa, hyvät järjestelyt: taattua Karsun laatua!

Vastusta kisassa oli jopa ulkomaita ja maajoukkueita myöten. Karsun joukkueessa kisaili ranskalaista ja amerikkalaista pyöräosaamista sekä Vaarojen maratonissa pyöräsuunnistuksen maajoukkuemies: Tuukka Turkka ja Suomen lupaavimpiin hiihtäjiin lukeutunut Mikko Auvinen. Turkka & Auvinen kisasivatkin hienosti ja ahdistelivat meitä yli puolenvälin pitkälle juoksuosuudelle saakka. Lopulta voiton ratkaisi meidän tasaisuus, taktiikka ja vahva rutiinitaso.

Kisassa oli taktikoinnin mahdollistava sääntö, jonka mukaan huoltaja on osa joukkuetta ja voi kisailla osuuksilla. Näin ollen mietimme suunnistuksen ja fysiikan puolesta sopivat osuusjaot. Taktiikkamme toimikin hinosti ja miehistöstä puristettiin parhaat puolet esille suunnistusta unohtamatta. Erityismaininnan ansaitsee ensikertalainen: Tuomas Säily, joka osoittautui vahvaksi jokaisella pätkällä jonka oli mukana. Tällä menolla Tuomakselle noita pätkiä on luvassa jatkossakin! Vähämetsä oli tapansa mukaan hyvöntuulinen ja hyvä tsemppi päällä silloinkin kun kroppa kärsi väsymyksestä. Melontakin kulki loppuun kiitettävästi vaikka krampit ahdistelivat miestä kuin susi lammaslaumaa.

Kisa alkoi upealla coasteeringillä pitkin Suomunjärven hiekkaisia särkkiä, saaria ja rantamänniköitä juosten, kahlaten ja uiden. Vaihtoon keula rullasi ryhmänä vajaan tunnin jälkeen. Toisella osuudella emme alussa kartoittajan "jippoon" lagettuamme lannistuneet kantaessamme pyöriä suolla(jossa piti olla polku), vaikka eroa Vaarojen miehiin tuli 15 min.

Iskimme keulan kiinni hyvällä melonnalla kisan puolivälissä. Melonnan osalta spekuloitiin kajakkivalintoja ennen ja jälkeen kisan. Midän valinta oli varman päälle: H2O-keskinopea merikajakki Juhalle ja minulle oma WWR-koskisyöksykajakki. EI mitään tykkejä siis. Juha joitui hiemn kovemmalle miniun surffaillessa nopeammalla, mutta kiikkerämmällä WWR:llä kartan kanssa. Multisport-kajakit tai piikki olisi tehnyt "rumaa jälkä". Tähänkin oli valmius, mutta laskimme varman päälle ja otimme tukevammat vehkeet pahan kelin varalle. Lopulta pitkässä juoksussa mentiin Vaarojen miehistä ohi. Tässä vaiheessa meillä oli vauhtireserviä hurjasti. Vaihdosta tullut Tuomas Säily otti juomareppuni kantoon, minun pitäessä pakollisia vermeitä pussissa kädessä. Huolimatta lisäpainosta, Tuomas loikki pitkin askelin kuin jänis. Ei tosin minullakaan meno painanut jaloissa vastustajien tapaan huolimatta jo 5 tunnin uurastuksesta. Tuo 5 tuntia oli mennyt yhdellä 0,7 juomapullolla, koska toinen tippui pyöräilyssä ja kolmannen unohdin melonnan lähtöön. Koitereen vettä kauhoin suuhun melonnan lomassa: hyvää!

Lopun lyhyehkön pyöräilyn Juha ja Tuomas sujuttelivat maalin hurjasti tsempaten vuorovedolla. 10 tuntia purkissa: coasteering, MTB-O, kajakkimelonta, juoksu ja pyöräily. Hieno reitti, upeaa erämaata ja hienoja vesitöjä. Tänne tulen vielä retkeilemään!

Arvostamme: hienoa erämaista maastoa, pitkiä "kunnon" osuuksia, jolloin päästään extremen puolelle ilman jippoilua, harvinaiseksi käyvää kajakkimelontaa, valmiiksi painettuja karttoja täsmällisine rastipisteineen sekä hyviä järjestelyjä.

Spekuloimme: vaihtomies-sääntöä, kartoittajan näkemystä pyöräosuuksien polkujen osalta sekä kosteuden kestävien karttapaperien käyttöä. Kartat osoittautuivat hankaliksi taitella pyörätelineeseen ja lopulta eivät ne kosteutta kestäneet, vaan parilla osuudella painatus hankautui pois ja piti edetä arvaten valkoisella kartalla.

Moro vaan Patvinsuolta,
Seppo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti